saaren kansanpuisto su 29.4.2018

HOKA ONE ONE Test Run & Trail Run Tammela

Mahtavaa nähdä iloisia ihmisiä haastamassa itseään polkujuoksureitillä!!

Säätiedotus lupaili sadetta vasta iltapäivään, mutta sade alkoi heti aamuvarhaisella. Meillä oli kovat odotukset tapahtumasta ja alkuun oltiin vähän apealla mielellä, kun kuulas kevätsää muuttui sateiseksi. Odotimme uutta osanottoennätystä ja sellainen saatiinkin. Nyt Trail Run Tammelan osanottoennätys on 171!

Polkujuoksuun osallistujat ovat positiivisia tyyppejä, joita eivät olosuhteet tunnu haittaavan. Järjestäjien puolesta olemme kiitollisia, että jaksoitte lähteä mukaan. Tällaisen kelin ja rankan reitin jälkeen voi olla entistä tyytyväisempi, että lähti liikkeelle.

Nyt kun tapahtuma on vielä tuoreena muistissa, toivomme palautetta tapahtumastamme. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan osallistumisoikeus ensi vuoden tapahtumaan.

PALAUTEKYSELY

Pahiten sadekeli kohtelikin järjestäjiä, sillä huoltotoimenpiteet ja tulospalvelu taivasalla ja sateessa ei ole se optimitilanne.

 

Saaren kansanpuisto on kaikille tuttu kansallismaisema ja siellä järjestetään huhtikuun viimeisenä sunnuntaina eli 29.4.  klo 12.00 polkujuoksutapahtuma. Tapahtumalla on myös FB-sivusto, josta voi käydä tykkäämässä. Facebookissa on myös runsaasti kommentteja, kuvia ja videoita.

Jos sijainnista on pienintäkään epäilystä, niin osoite "Portaantie 476, Tammela" tuo perille. Koordinaatit N60 46,591, E23 50,670. Sijainti kartalla.

Kenkäesittelyssä ovat tällä kerralla Hoka One One -kenkiä. Mikko Liukka tulee esittelemään uutta merkkiä.

Osallistujien kesken arvotaan huippuparit:
Onnekkain mies ja onnekkain nainen saa omakseen HOKA ONE ONE Challenger ATR 4 kengät
!!!

Tapahtuman taustalla ovat Forssan Suvi-ilta, Intersport ja Vesihelmen viihdeuimala.

Parhaat palkitaan ja onnekkaimmat saavat myös arvontapalkintoja.

Kaukolan näkötorni avoinna juoksijoille!!

Jos suorituksen jälkeen mielii vielä uimaan saunaan ja poreisiin niin osallistujat pääsevät viihdeuimala Vesihelmeen 5€:lla (Normaalihinta 8€). Etukupongin saa juoksun jälkeen.

Kisatoimistossa on tarjolla kahvilapalvelut.

Käytännön järjestelyistä vastaa Nocando Marathon club

Kisaraportti 2017

Trail Run Tammela juostiin pääsiäissunnuntaina hyvissä olosuhteissa. Lämpötila tosin oli melko kolea, mutta se ei juoksijoita kuulemma häirinnyt, kun matkaan oli päästy.

Kisaan saatiin taas uusi osanottajaennätys, joka on nyt 143. Naapurikunnissa oli satanut lunta ihan huolella, joten fiilistelijät saattoivat jäädä kotiin lumitöihin. Luultavasti tämän vuoksi perheet ja sauvakävelijät jäivät tällä kertaa kotin lämmittellemään. Osallistujamäärää voi pitää osoituksena siitä, että polkujuoksu on vahvassa nousussa. Tuloksista näkee myös että 114 osallistujaa selvitti reitin alle tunnissa! Polkujuoksu on erityisen suosittua Hämeenlinnassa (Tawast Trail Club) ja Somerolla (SomerKunnon Polkujuoksijat) jotka saivat runsaasti juoksijoita liikkeelle.
Kisan voiton vei uudella reittiennätyksellä Aki Kauppinen ja virallinen reittiennätys on nyt 31:46. Jouni Haatainen ja Juho-Matti Taivainen jäivät parin minuutin päähän. Naisten ylivoimainen ykkönen ja koko kisan kuudes oli Astrid Snäll (33:53).

 


 

polkuJUOKSU

Polkujuoksu haastaa liikkujat uusille reiteille: hiekkateille, poluille, pellonreunoille tai vaikka pitkospuille. Haasta perinteinen ja tuttu lenkkireittisi ja poikkea esimerkiksi metsäpolulle tai kiipeä vaikka kalliolle

Maastossa liikkuminen on kokonaisvaltaista treeniä sekä asvalttiin verrattuna hellempää jaloille ja nivelille. Luonnossa mieli virkistyy ja maisema vaihtuu nopeasti. Maastossa liikkuminen on myös tehokasta treeniä!


 

Kansallismaisema

Reitti kulkee hämäläisessä luonnossa polkuja pitkin. Järviä ja lampia on mahtuu reitin varrelle seitsemän(!) kappaletta. Matkan pituus on reilut 8 kilometriä, joten se sopii kevään kuntokauden aloitukseen. Loppumatka noustaan Ilvesreittiä pitkin Kaukolan näkötornille. Tällä paikalla Albert Edelfelt maalasi tunnetut taulut Saaren salmista. Paikalla on Edelfeltin muistokivi.