saaren kansanpuisto 16.4.2017

Salomon Trail Run Tammela juostiin pääsiäissunnun-taina hyvissä olosuhteissa.Lämpötila tosin oli melko kolea, mutta se ei juoksijoita kuulemma häirinnyt, kun matkaan oli päästy.

Kisaan saatiin taas uusi osanottajaennätys, joka on nyt 143. Naapurikunnissa oli satanut lunta ihan huolella, joten fiilistelijät saattoivat jäädä kotiin lumitöihin. Luultavasti tämän vuoksi perheet ja sauvakävelijät jäivät tällä kertaa kotin lämmittellemään. Osallistujamäärää voi pitää osoituksena siitä, että polkujuoksu on vahvassa nousussa. Tuloksista näkee myös että 114 osallistujaa selvitti reitin alle tunnissa! Polkujuoksu on erityisen suosittua Hämeenlinnassa (Tawast Trail Club) ja Somerolla (SomerKunnon Polkujuoksijat) jotka saivat runsaasti juoksijoita liikkeelle.
Kisan voiton vei uudella reittiennätyksellä Aki Kauppinen ja virallinen reittiennätys on nyt 31:46. Jouni Haatainen ja Juho-Matti Taivainen jäivät parin minuutin päähän. Naisten ylivoimainen ykkönen ja koko kisan kuudes oli Astrid Snäll (33:53). Kisan pettynein mies oli Marko Vaittinen, joka johti kisaa selvällä erolla, mutta juoksi ohi Ilvesreitille kääntyvästä polusta. Järjestäjät pahoittelevat tapahtunutta

Ensi vuoden kisaa suunnitellaan jo innolla ja uusia ideoita kisaan liityen on viritteillä. Näistä kerrotaan myöhemmin, mutta kisakalenteriin voi jo merkitä Salomon Trail Tammelan sunnuntaille 29.4.2018 klo 12.


 

Saaren kansanpuisto on tuttu kansallismaisema ja siellä järjestetään huhtikuun puolivälissä eli sunnuntaina 16.4.  klo 12.00 polkujuoksutapahtuma. Tapahtumalla on myös FB-sivusto, josta voi käydä tykkäämässä. Facebookissa on myös runsaasti kommentteja, kuvia ja videoita.

Jos sijainnista on pienintäkään epäilystä, niin osoite "Portaantie 476, Tammela" tuo perille. Koordinaatit N60 46,591, E23 50,670. Sijainti kartalla.

Tapahtuman taustavoimina ovat Salomon ja Intersport. Salomonilta on esittelyssä maastoon sopivia kenkiä, joita voi ottaa testikäyttöön lenkille!

Salomonin tuotteita on jälleen palkintoina parhaille ja niitä jaetaan myös onnekkaille arvontapalkintojen voittajille.

Jos suorituksen jälkeen mielii vielä uimaan saunaan ja poreisiin niin osallistujat pääsevät viihdeuimala Vesihelmeen 5€:lla (Normaalihinta 8€). Etukupongin saa juoksun jälkeen.

Kisatoimistossa on tarjolla kahvilapalvelut.

Käytännön järjestelyistä vastaa Nocando Marathon club

MAASTOJUOKSU

Salomon haastaa liikkujat uusille reiteille: hiekkateille, poluille, pellonreunoille tai vaikka pitkospuille. Haasta perinteinen ja tuttu lenkkireittisi ja poikkea esimerkiksi metsäpolulle tai kiipeä vaikka kalliolle

Maastossa liikkuminen on kokonaisvaltaista treeniä sekä asvalttiin verrattuna hellempää jaloille ja nivelille. Luonnossa mieli virkistyy ja maisema vaihtuu nopeasti. Maastossa liikkuminen on myös tehokasta treeniä!


 

Kansallismaisema

Reitti kulkee hämäläisessä luonnossa polkuja pitkin. Järviä ja lampia on mahtuu reitin varrelle seitsemän(!) kappaletta. Matkan pituus on reilut 8 kilometriä, joten se sopii kevään kuntokauden aloitukseen. Loppumatka noustaan Ilvesreittiä pitkin Kaukolan näkötornille. Tällä paikalla Albert Edelfelt maalasi tunnetut taulut Saaren salmista. Paikalla on Edelfeltin muistokivi.