saaren kansanpuisto
su 28.4.2019 klo 12
.00

HOKA ONE ONE Test Run & Trail Run Tammela

Saaren kansanpuisto on kaikille tuttu kansallismaisema ja siellä järjestetään huhtikuun viimeisenä sunnuntaina eli 29.4.  klo 12.00 polkujuoksutapahtuma. Tapahtumalla on myös FB-sivusto, josta voi käydä tykkäämässä. Facebookissa on myös runsaasti kommentteja, kuvia ja videoita.

Jos sijainnista on pienintäkään epäilystä, niin osoite "Portaantie 476, Tammela" tuo perille. Koordinaatit N60 46,591, E23 50,670. Sijainti kartalla.

Kenkäesittelyssä ovat tällä kerralla Hoka One One -kenkiä. Mikko Liukka tulee esittelemään uutta merkkiä.

Tapahtuman taustalla ovat Forssan Suvi-ilta, Intersport ja Vesihelmen viihdeuimala.

Parhaat palkitaan ja onnekkaimmat saavat myös arvontapalkintoja.

Kaukolan näkötorni avoinna juoksijoille!!

Jos suorituksen jälkeen mielii vielä uimaan saunaan ja poreisiin niin osallistujat pääsevät viihdeuimala Vesihelmeen 5€:lla (Normaalihinta 8€). Etukupongin saa juoksun jälkeen.

Kisatoimistossa on tarjolla kahvilapalvelut.

Käytännön järjestelyistä vastaa Nocando Marathon club

Kisaraportti 2018

Mahtavaa nähdä iloisia ihmisiä haastamassa itseään polkujuoksureitillä!!

Säätiedotus lupaili sadetta vasta iltapäivään, mutta sade alkoi heti aamuvarhaisella. Meillä oli kovat odotukset tapahtumasta ja alkuun oltiin vähän apealla mielellä, kun kuulas kevätsää muuttui sateiseksi. Odotimme uutta osanottoennätystä ja sellainen saatiinkin. Nyt Trail Run Tammelan osanottoennätys on 171!

Polkujuoksuun osallistujat ovat positiivisia tyyppejä, joita eivät olosuhteet tunnu haittaavan. Järjestäjien puolesta olemme kiitollisia, että jaksoitte lähteä mukaan. Tällaisen kelin ja rankan reitin jälkeen voi olla entistä tyytyväisempi, että lähti liikkeelle.

Talven aikana alueella oli tehty metsätöitä ja polut olivat isojen koneiden jälkeen pehmeitä. Ratamestarin näkemys oli, että se nälyisi sewlvästi myös tuloksiossa, mutta Vaittisen Marko pisteli reitin aikaan 33.06 Reittiennätyksestä (31.46) jäätiin vain reilun minuutin verran. Toiseksi tullut Tomi Rinne taipui reilut puolitoista minuuttia (34.47). Kolmanneksi sijoittui Jaakko Lehto, joka oli mukana viidettä kertaa ja sijoittunut aina kärkipaikoille.

Naisten sarjan ylivoimainen voitto tuli jälleen Astid Snällille, joka alitti ainoana naisena 40 minuutin rajan ajalla 38.32.

Podiumille sijoittuneet saivat arvokkaan "matkalahjakortin" eli osallistumisoikeuden Forssan Suvi-iltaan valitsemalleen matkalle.


 

polkuJUOKSU

Polkujuoksu haastaa liikkujat uusille reiteille: hiekkateille, poluille, pellonreunoille tai vaikka pitkospuille. Haasta perinteinen ja tuttu lenkkireittisi ja poikkea esimerkiksi metsäpolulle tai kiipeä vaikka kalliolle

Maastossa liikkuminen on kokonaisvaltaista treeniä sekä asvalttiin verrattuna hellempää jaloille ja nivelille. Luonnossa mieli virkistyy ja maisema vaihtuu nopeasti. Maastossa liikkuminen on myös tehokasta treeniä!


 

Kansallismaisema

Reitti kulkee hämäläisessä luonnossa polkuja pitkin. Järviä ja lampia on mahtuu reitin varrelle seitsemän(!) kappaletta. Matkan pituus on reilut 8 kilometriä, joten se sopii kevään kuntokauden aloitukseen. Loppumatka noustaan Ilvesreittiä pitkin Kaukolan näkötornille. Tällä paikalla Albert Edelfelt maalasi tunnetut taulut Saaren salmista. Paikalla on Edelfeltin muistokivi.