Käy katsomassa kuvia reitin varrelta, niin näet mitä on odotettavissa. Maisemat ja tiet suorastaan houkuttelevat lenkkeilemään!

 

Yhteistyö-
kumppanit

Tammelan kunta


Intersport Forssa

 

Reittikuvaus

Reitti on myös Googlen karttapalvelussa!

Lähtö on urheilukentän takasuoralta ja siitä lähdetään pururadalle, jota jatketaan noin 800 metriä. Vajaan kilometrin päästä noustaan kapealle polulle ja siirrytään Syrjänharjuntielle. Tie kulkee puutarhan vierestä ja kahden kilometrin jälkeen ollaankin jo harjulla. Tätä hiekkatietä/metsätietä jatketaan eteenpäin vielä pari kilometriä. Järvi vilkahtelee oikealla puolella ja vasemmalla peltoaukeat. Tämä on reitin kaunein osuus.

Harjun lopussa ollaankin jo Klemelässä ja reitti jatkuu hiekkatietä pitkin. Ensimmäisen huoltopisteen jälkeen juostaan hetki päällystettä. Tämän jälkeen reitti jatkuu suoraan kevyen liikenteen väylää pitkin. Koivukujan jälkeen alkaa taas päällystetty osuus, jossa Frankinkatua kurvataan vähän vasemmalle ja kadun päässä käännytään tiukasti oikealle Nummentielle.

Nummentietä jatketaan eteenpäin, kunnes järven päässä tehdään tiukka mutka oikealle ja lähdetään Kaukjärven toiselle puolelle. Matka mutkittelee järven rantaa pitkin ja matkan varrella näkyy Norrin ravintola (2. huolto) ja Reebokin mailatehdas. Kun Mustialan rakennukset alkavat näkyä, ei maaliinkaan ole enää pitkälti. Kaukjärven päässä ylitetään Toivonsilta ja sen jälkeen käännytään oikealla. Kisan rankin nousu on vielä kavuttava ylös ennen kuin päästään urheilukentälle.

Maaliin juostaan siten, että urheilukentälle tultaessa käännytään vasemmalle ja kenttää kierretään myötäpäivään. Kahden kierroksen juoksijat kääntyvät oikealla ja lähtevät juomapaikan kautta toiselle kierrokselle